A pak choi különleges kínai káposztaféle. Kellemes íze miatt nyersen, salátákban is tökéletes. Ázsiai jellegű ételek jellegzetes összetevője. Magyarul néha bordáskelnek is nevezik. Levélnyele jellegzetesen vastag, fehér. A levél lemeze vöröses, bordós árnyalatú. Kétéves növény, első évben a leveleit neveli, második évben virágzik.
Vetése:
Kora tavasztól őszig bármikor vethető. Néhány fokos fagyot elvisel, kb. -4 fokig, ezért a korai vetését is meg lehet kockáztatni. Érdemes a végleges helyére vetni, mert nagyon gyors fejlődése miatt palántát nevelni nem érdemes belőle.
Alkalmazása:
Az egész növény ehető, egészen kicsi magonc kortól a virágzó példányokig. Enyhe, édeskés, mustáros íze van. A levelek lemeze és vastag nyele salátákban, főzelékben, ázsiai ételekben egyaránt finom. A virágzata is ehető, brokkolihoz hasonlóan készíthető el. Általában frissen fogyasztják, de szárítható és savanyítható is. Termesztése kerti körülmények között nem nehéz, bár igazán szép növényeket tápdús, nedves talajban lehet nevelni. A mulcsolást és az öntözést meghálálja. Az ideális vetési ideje a fagymentes időszakban van, áprilistól kora őszig. Ilyenkor kevés a nedvesség, ezért öntözést igényel. Kora tavaszi vetését is érdemes megkockáztatni, mert néhány fokos fagyot elvisel. Egy tavaszi hideghullám és a nyári forróság egyaránt beindíthatja a virágzását, de ilyen állapotban is tökéletesen fogyasztható marad. Vetés után gyorsan kikel, és nagyon hamar fogyasztható. Kereskedelmi forgalmazásra 30-45 napos korban szedik, de kisebb korban, és később is ehető. Nagyon jól használható más növények előtt vagy után történő termesztésre, az akár csak néhány hetes időszakok kihasználására.