A mizuna ázsiai káposztaféle, nyersen salátákban és főzve is nagyon finom. Szinte egész évben termelhető, a hideget és a forróságot is elviseli. Bordós árnyalatú levele nagyon dekoratív. Kétéves növény, első évben a leveleit neveli, második évben virágzik. Nagyon gyorsan fejlődik, de nem hajlamos korán virágszárat hozni.
Vetése:
Kora tavasztól őszig bármikor vethető, végleges helyére vagy palántát is nevelhetsz belőle.
Alkalmazása:
Az egész növény ehető, egészen kicsi magonc kortól a virágzó példányokig, bár az idősebb levelek rostosak. Enyhe, mustáros íze van. Salátákban, főzelékben, ázsiai ételekben egyaránt finom. Pestót is készíthetsz belőle. A virágzata is ehető, brokkolihoz hasonlóan készíthető el. Termesztése kerti körülmények között nem nehéz, bár igazán szép növényeket tápdús, nedves talajban lehet nevelni. A mulcsolást és az öntözést meghálálja. A hideget és a meleget egyaránt elviseli, nyáron érdemes árnyékolni. Szinte egész évben termeszthető. Az enyhébb téli fagyokat is jól tűri, télen is szüretelheted. Vetés után gyorsan kikel, 3 hét után már fogyasztható. Érdemes a külső leveleit szedni mielőtt rostossá válnának, így hosszú ideig, akár egész évben szüretelhetsz róla. Nagyon jól használható más növények előtt vagy után történő termesztésre, az akár csak néhány hetes időszakok kihasználására.