A tatsoi különleges kínai káposztaféle. A pak choi-hoz hasonló, mustáros-fűszeres ízű. Ázsiai jellegű ételek jellegzetes összetevője. Kis termetű, szétterülő pak choi-ra hasonlít. 20 cm átmérőnél ritkán nő nagyobbra. Fehéres levélnyelével és fényes sötétzöld leveleivel nagyon dekoratív növény. A hideget kedveli, tavasszal és ősszel van szezonja, de enyhébb időben szinte egész télen szedhető. Kétéves, első évben a leveleit neveli, második évben virágzik.
Vetése:
Kora tavasszal vagy kora ősszel vethető.
Alkalmazása:
Az egész növény ehető, egészen kicsi magonc kortól a virágzó példányokig. Enyhe, édeskés, mustáros íze van. A levelek lemeze és vastag nyele salátákban, főzelékben, ázsiai ételekben egyaránt finom. A virágzata is ehető, brokkolihoz hasonlóan készíthető el. Termesztése kerti körülmények között nem nehéz, bár igazán szép növényeket tápdús, nedves talajban lehet nevelni. A mulcsolást és az öntözést meghálálja. Hideg évszakos növény, a nyári forróságot nem szereti. Kora tavasszal, vagy az ősz kezdetén érdemes elvetni. Jól bírja a hideget, a fagyot is, nagyjából -10 fokig. Vetés után gyorsan kikel, és nagyon hamar fogyasztható. Nagyon jól használható más növények előtt vagy után történő termesztésre, az akár csak néhány hetes időszakok kihasználására.